fbpx
Політика

Пік повені в Амурській області очікують до кінця тижня

Як повідомили в прес-службі Далекосхідного регіонального центру МНС Росії, повінь в Амурській області, що до цього часу охопила близько 60 населених пунктів, підтопила більше чотирьох тисяч будинків, в яких проживає майже 16,5 тисячі осіб, з яких погодилися евакуюватися 13 500 .

В Амурській області було розгорнуто 93 пункти тимчасового розміщення людей, у всіх організовано гаряче харчування, надається медична допомога, включаючи психологічну. З усіх евакуйованих у пунктах тимчасового розміщення прийняли рішення оселитися лише не більше двох тисяч осіб, інші ж тимчасово перебралися до родичів і знайомих.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У населених пунктах Приамур’я, які постраждали від приходу води, організована робота з усунення наслідків, розчищається від сміття територія, з підвалів і погребів відкачується вода, проводиться зміцнення річкових берегів.

У підтоплених районах рятувальники на човнах об’їжджають жителів, надаючи допомогу нужденним і доставляючи продукти і медикаменти. У всіх постраждалих від стихії населених пунктах розгорнуті польові кухні, а виїзні спецбригади Росспоживнагляду ведуть контроль за якістю питної води.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У той же час, МНС попередило, що до кінця поточного тижня очікується пік паводку і в районі Благовєщенська максимальний приплив води може скласти 880-930 сантиметрів від "нейтрального" рівня. 

Пік повені в Амурській області очікують до кінця тижня (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: