АТОР: «Масові відмови від турів до Єгипту можуть призвести до банкрутства невеликих туроператорів»

Виконавчий директор Асоціації туроператорів Росії /АТОР/ Майя Ломідзе заявила в четвер в ефірі радіостанції "Вести ФМ", що масові відмови російських туристів від поїздок до Єгипту можуть призвести до банкрутства невеликих туристичних компаній. Вона пояснила, що втрати цього року в цілому можуть скласти до 100 млн євро, і якщо великі компанії зможуть їх пережити, то дрібні і середні отримають удар, що загрожує їм банкрутством.

"В принципі, цей напрямок достатньо структурований. Але для дрібних і середніх операторів, які працювали на цьому напрямку – це удар серйозний. Це може загрожувати їм банкрутством", – вважає Майя Ломідзе. Вона також нагадала, що схожа ситуація спостерігалася і в 2011 році, тоді дрібні компанії просто перестали працювати з Єгиптом, а великі оператори серйозно скоротили кількість путівок до цієї країни.

Майя Ломідзе повідомила також, що після застереження від поїздок до Єгипту, отриманого від МЗС Росії, туристи можуть розраховувати на повне повернення коштів і нагадала, що при розірванні договору до початку терміну турпутівки , громадянам повертається грошова сума, рівна загальній ціні туристського продукту. Якщо ж договір розривається після початку подорожі, то туристу повертається частина суми.

Related Post

Ломізде додала, що в найближчі години мають надійти рекомендації від Ростуризму щодо цього питання.

АТОР: «Масові відмови від турів до Єгипту можуть призвести до банкрутства невеликих туроператорів» (відео):

 

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Leave a Comment