fbpx
Спорт

Північна Ірландія – Росія 1:0. Підопічні Майкла О’Ніла дарують надію збірній Ізраїлю

Щойно в Белфасті завершився відбірковий матч чемпіонату світу-2014 між збірними Північної Ірландії та Росії. Безумовно, перед цим поєдинком, фаворитом вважалися підопічні Фабіо Капелло, яким перемога потрібна була для того, щоб повернути собі лідерство в групі F. Але, матч склався для збірної Росії складно.

Збірна Північної Ірландії завжди вважалася і вважається непоступливим суперником, який, навіть якщо поступається суперникові в класі, намагається добитися позитивного результату. Тим більше, під час домашніх матчів.

Відзначимо, що в першому таймі гра проходила у невисокому темпі і, якщо для господарів це цілком зрозуміло, то от від збірної Росії вболівальники очікували більш живої гри. Перша половина зустрічі, здавалося б, завершиться нульовою нічиєю, але на 43-й хвилині збірна Північної Ірландії забила гол. Макгинн поборовся за м’яч на правому фланзі атаки, навісив у штрафний майданчик росіян, де Мартін Патерсон ударом головою відправив м’яч у сітку воріт, які захищав Ігор Акінфєєв.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Рахунок 1:0 на користь Північної Ірландії обіцяв футбольним уболівальникам цікавий другий тайм, а за збірну Північної Ірландії сьогодні, можна не сумніватися, вболівали ізраїльські та португальські вболівальники, адже втрата очок підопічними Фабіо Капелло була на руку як збірній Португалії, так і збірній Ізраїлю, які борються з Росією за путівку на чемпіонат світу до Бразилії.

На 58-й хвилині Мартін Патерсон відправив другий м’яч у ворота збірної Росії, але арбітри зафіксували положення «поза грою» і цей гол зарахований не був.

У підсумку, нічого особливого не вигадуючи, граючи просто і часто просто на відбій, збірна Північної Ірландії довела матч до перемоги, а вболівальники, що зібралися на стадіоні в Белфасті, після фінального свистка влаштували справжню овацію своїй національній команді.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Відзначимо, що сьогоднішня поразка збірної Росії стала вже другою для підопічних Фабіо Капелло у відбірковому турнірі на ЧС-2014. Ситуація в турнірній таблиці групи F тепер така: на першому місці збірна Португалії з 14-ма очками після семи зіграних матчів; на другому місці збірна Росії, в активі якої 12  очок після шести поєдинків; третє місце у збірної Ізраїлю, що набрала в шести поєдинках 11 очок.

І тепер матч Росія-Ізраїль, який відбудеться у вересні, може стати ключовим у боротьбі за путівку на чемпіонат світу -2014. У всякому разі, для збірної Росії, яка успішно стартувавши у відбірковому турнірі, примудрилася надалі розгубити свою перевагу.

Фото: lenta.ru

Читайте також: