fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Київські таксисти погрожують організувати всеукраїнський страйк таксистів

  Київські таксисти передали свої вимоги керівництву Кабінету міністрів України і погрожують у разі незадоволення їх звернення організувати всеукраїнський страйк таксистів.

"Якщо департамент (автомобільного транспорту – ІФ) і Міністерство інфраструктури не дослухатимуться, а будуть ігнорувати наші позиції і пропозиції наших партнерів, буде оголошений всеукраїнський страйк по містах, а не тільки в Києві", – сказав журналістам співголова громадської організації "Таксі столиці" Денис Садоха в середу в Києві.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Д.Садоха передав представнику Кабміну звернення  громадської організації "Таксі столиці" і Спілки професійних водіїв таксі Києва до прем’єр-міністра України Миколи Азарова, віце-прем’єра Олександра Вілкула, міністра інфраструктури Володимира Козака.

Зокрема, таксисти вимагають врахувати їх пропозиції при розробці законопроекту про перевезення на таксі, яке, як наголошується в заяві, кулуарно розробило керівництво департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

Водії таксі також вимагають звільнити директора департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитра Пєтухова. "Наша принципова позиція – директор департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитро Пєтухов повинен бути звільнений з займаної посади за грубе порушення присяги держслужбовця, систематично діючи з блокування реформування ринку таксі в Україні", – йдеться у зверненні до керівництва Кабміну. ​​

Як зазначив в інтерв’ю журналістам Д.Садоха, розроблений законопроект узаконює існуючу систему кришування за допомогою ліцензійних карток, процвітаючих на ринку таксі.

За його словами, таксисти пропонують, щоб головним у визначенні тарифів був саме перевізник, а не інформаційно-диспетчерська служба. "Чільну роль відіграє інформаційно-диспетчерська служба, яка не має свого рухомого складу, капіталовкладень, і при цьому визначає тарифну політику для перевізника, і нав’язує її", – зазначив Д.Садоха. За його словами, держава не контролює зокрема тарифну політику і систему ціноутворення.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

За словами співголови "Таксі столиці", законопроект передбачає участь ДАІ в державному контролі за перевезеннями на таксі. "Ми пропонуємо, щоб це було ДАІ (щоб Державтоінспекція здійснювала державний контроль на лінії, коли працює таксі – ІФ)", – зазначив Д.Садоха.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: