fbpx
Новини світу

Глава Росспоживнагляду провів брифінг у Москві

На сьогоднішній прес-конференції керівник Росспоживнагляду, головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко висвітлив ряд питань щодо підготовки до початку нового навчального року та ситуації з масовою загибеллю голубів у Москві.

Онищенко вважає, що мамам школярів необхідно взяти відпустку, щоб підготувати дитину до 1 вересня. Особливо це стосується батьків першокласників, що зазнають особливого стресу. "Мамам треба взяти відпустки, тому що для дитини це великий стрес, і дитину треба постійно опікати, особливо першокласників. Цього року підуть до школи 1,5 млн. Ось 1,5 млн мамам, якщо немає дієздатних бабусь, потрібно піти у відпустку", – заявив головний санітарний лікар.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Не забув Геннадій Онищенко і про те, що діти повинні бути одягнені в якісну шкільну форму: «Одягніть дітей в шкільну форму, відповідну гігієнічним вимогам, а не китайський нейлон, капрон і іншу синтетику і благословіть їх в добрий час».

Щодо ситуації з масовою загибеллю голубів у Москві, то глава Росспоживнагляду не бачить приводів для тривоги. "Хвороби пернатих – це справа немедична, але така, що стоїть поруч з нашими проблемами. Такий птах як голуб з легкої руки Пабло Пікассо став уособленням миру. Насправді в санітарному значенні це одна з найбільш неохайних і дурних птахів … Ми цим займаємося разом з ветеринарними службами. Якихось тривожних даних щодо людей ми сказати не можемо. Але спеціальних заходів ми не проводимо", – заявив Онищенко.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Щоб уникнути негативних наслідків головний санітарний лікар РФ порадив не брати в руки мертвих голубів, а якщо птах виявлений ​​на балконі, потрібно взяти його в руки, заздалегідь надівши рукавички, а потім обов’язково обробити місце, де він лежав, дезінфікуючими засобами. У разі виявлення мертвих птахів на дитячих майданчиках Геннадій Онищенко просить обов’язково повідомити у відповідні інстанції, щоб прибули на місце фахівці і провели санітарну обробку.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: