fbpx
Право

Влада Лівії анулювала винесений раніше вирок двом росіянам

У середу стало відомо, що влада Лівії анулювала вирок, винесений раніше Вищим військовим судом країни двом росіянам – Шадрову і Долгову. У той же час завідувач консульським відділом посольства Росії в Лівії Денис Книшев уточнив, що громадяни Росії не виправдані, а судове провадження проведуть повторно.

"Справу щодо російських громадян рішенням Вищого військового суду Лівії передано на розгляд до цивільного суду. Вирок, який був винесений раніше військовим судом, скасовано. Судове виробництво буде розпочато заново. Росіяни містяться в тому ж місці, де знаходилися раніше", – повідомив Денис Книшев.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Нагадаємо, росіяни Олександр Шадра та Володимир Долгов разом з 25-ма іншими громадянами країн СНД були затримані влітку 2011 року лівійським повстанським батальйоном "Какаа".

Спочатку всіх їх звинувачували в тому, що вони нібито є снайперами-найманцями, які воювали на стороні Каддафі. Пізніше, коли з’ясувалося, що при затриманих не знайшлося ніякої зброї, а всі вони є людьми солідного віку, мало придатного до військової служби, їх оголосили помічниками режиму полковника.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У результаті всім було пред’явлено обвинувачення в тому, що вони допомагали відновлювати військову техніку, що використовувалася "для знищення лівійського народу".

Влада Лівії анулювала винесений раніше вирок двом росіянам (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: