fbpx
Здоров'я

Азаров: Всі українські школярі повинні пройти медогляд

Всі українські школярі цього року повинні пройти обов’язковий медичний огляд на базі навчальних закладів або лікувально-профілактичних установ. Це питання пообіцяв тримати на особистому контролі прем’єр-міністр України Микола Азаров. Про це він заявив в ході сьогоднішнього урядового засідання.

«Приблизно у половині областей медичні огляди школярів, на прохання батьків, які свого часу звикли до такої системи, будуть проводитися на базі шкіл, а в інших – на базі лікувально-профілактичних установ. Життя покаже, яка система в кожному випадку буде комфортнішою і кращою», – підкреслив він.

Кожна дитина повинна пройти якісний медогляд і разом зі своїми батьками отримати медрекомендаціі фахівців.

Варто відзначити, що стан здоров’я учнів, як свідчить статистика, з кожним роком все погіршується. Близько 30% першокласників сідають за парту, маючи 1-2 діагнози. Навіть елементарну пробу Руф’є (вже 5 років вона числиться в списку обов’язкових обстежень), за якою визначається рівень допустимих фізичних навантажень під час уроків фізкультури, не всі діти можуть пройти. Отже, зростає кількість учнів, яким ставлять спеціальну фізкультурну групу.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: