fbpx
Політика

Абдулбакі Тодашев заявив про невинність свого сина, убитого агентами ФБР

Батько Ібрагіма Тодашева, 27-річного вихідця з Чечні, застреленого в ході допиту навесні цього року агентами ФБР, провів прес-конференцію в США, на якій зробив заяву для преси. Він повідомив, що його син збирався повернутися додому, і на 23 травня у нього був куплений квиток, а 22 – він був застрелений.

"Не може бути нормальною ситуація, коли агенти ФБР розстрілюють беззбройну людину у власному будинку після кількох годин допиту", – заявив правозахисник і директор Ради з американо-ісламських відносин Хасан Шіблі. Він також розповів, що за даними приватного детектива, найнятого сім’єю Тодашевих, в його сина Ібрагіма вистрілили більше семи разів.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Ці ж дані підтвердив і адвокат Ерік Лудин, який повідомив, що на тілі загиблого було виявлено більше десяти ран і пошкоджень. Адвокат також стверджує, що буквально за два тижні до смерті Ібрагіму Тодашеву зробили операцію на коліні, і в момент допиту він ще кульгав, а тому навряд чи міг тікати від агентів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

"У співробітників спецслужб не було жодних підстав вбивати його", – додав Ерік Лудин і вказав, що в даний час ФБР надає великий тиск на хід розслідування вбивства Ібрагіма Тодашева. Зокрема, перешкоджає публікації доповіді Мін’юсту.

Абдулбакі Тодашев заявив про невинність свого сина, убитого агентами ФБР (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: