fbpx
Спорт

ЧС з легкої атлетики. Анна Мельниченко завоювала для України першу золоту медаль!

  На чемпіонаті світу з легкої атлетики, що проходить в Москві, представниця української збірної Анна Мельниченко стала переможницею у семиборстві! Таким чином, в України на світовій першості є перша медаль, і відразу золота. Браво, Анно Мельниченко!

 Можна сказати, що сьогоднішня перемога стала логічним завершенням лідерства, яке українка захопила в загальному заліку семиборства ще кілька днів тому. Сьогодні на заключному 800-метровому етапі українці важливо було не програти визначений час Бріан Тісен Ітон, що Анні Мельниченко вдалося зробити. Як підсумок, золото чемпіонату світу.

 Цікаво, що чемпіонці світу Анні Мельниченко ні в одному з видів семиборства не вдавалося посісти перше місце. У бігу на 100 метрів з бар’єрами українка була другою, у штовханні ядра – восьмою, у стрибках у висоту – п’ятою, на 200-метрівці – четвертою, а у стрибках у довжину – третьою. Зазначимо, що в змаганнях з метання списа Анна Мельниченко взагалі була 16-ю. У сьогоднішньому забігу на 800 метрів Анна Мельниченко посіла сьоме місце, а в підсумку українка набрала 6586 очок.

 Такий підсумковий результат дозволив Анні Мельниченко стати чемпіонкою світу і принести Україні першу медаль на змаганнях у Москві.

Читайте також: