fbpx
Без категорії

Фехтування. Чемпіонат світу. Українки виграли золото

Україна завершила чемпіонат світу з фехтування командним золотом шаблісток. У фіналі збірна України у складі Галини Пундик, Ольги Харлан, Аліни Комащук та Олени Вороніної з рахунком 45:44 здолала збірну Росії.

У фіналі чемпіонату світу українські шаблістки зустрічаються з росіянками вже четвертий рік поспіль. Незважаючи на численні перемоги над Росією на етапах чемпіонатів Європи і кубків світу, здобути перемогу у фінальному бою світового форуму над Росією українкам вдалося лише вчора. Тричі Україна програвала східним сусідкам – в Парижі в 2010 році, в Катанії в 2011 році, а також у Києві в 2012 році. Нагадаємо, що в Києві для перемоги українським шаблісткам не вистачило всього одного удару.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

Угорський фінал почався з поразки Ольги Харлан. З рахунком 1:5 українка поступилася Юлії Гавриловій. Незважаючи на це, вже в наступному бою проти Катерини Дьяченко Олена Вороніна виправила «непорозуміння Ольги Харлан», підтягнувши українську дружину вперед і скоротивши розрив до 1 удару – 9:10. Після цього команди йшли удар в удар, проте в п’ятому бою Ольга Харлан знову дозволила росіянкам вирватися вперед, поступившись Яні Ягорян з рахунком 1:6. Аліна Комащук та Олена Вороніна намагалися скоротити розрив у рахунку, проте на останній бій з росіянкою Катериною Дьяченко Харлан виходила, програючи 5 ударів – 35:45. Здавалося б, Росії і вчетверте поспіль вдасться завоювати звання чемпіонок світу, але тут на фінальному помості сталося щось неймовірне. Удар за ударом Ольга Харлан почала наздоганяти Дьяченко, і ось рахунок бою став 41:42, але тут росіянка попросила замінити її на Діну Галіакбарову через травму ноги. Після заміни Ольга Харлан завдала поспіль 3 удари – 44:42, і тепер лише 1 заповітний «туше» відділяв Україну від золотих медалей. Росіянка змогла зрівняти рахунок – 44:44. У підсумку, все повинен був вирішити один удар, який завдала Ольга Харлан, принісши таким чином Україні звання найсильніших спортсменок на планеті.

Фінал чемпіонату світу. Україна – Росія: (відео)

За матеріалами: nffu.org.ua

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

Читайте також: