fbpx
Новини світу

На озброєнні у Росії з’явиться нано-броня

 В даний час російські фахівці працюють над новою технологією виготовлення бронематеріалів на основі нано-порошку карбіду бору. Отримані надміцні керамічні пластини згодом будуть використовувати для потреб військових, зокрема для виготовлення бронежилетів і захисту для техніки.

Як очікується, нова технологія дозволить знизити вагу броні в 2 рази, але при цьому збільшить її ефективність раз на 5-6. Крім того, вартість такої броні буде істотно нижчою, ніж тієї, яка зараз використовується військовими.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Роботами зі створення нано-броні займається «Новосибірський електровакуумний завод – Союз». Дане підприємство стало єдиним учасником відкритого конкурсу на розробку нових бронепластин.

З федерального бюджету вже було виділено 145 мільйонів рублів на розробку нової технології. Її впровадження заплановано на 2015 рік.

Слід зауважити, що чутки про плани з використання керамічної броні військовими з’являлися і раніше. Передбачалося, що нею оснастять військову техніку, вироблену на базі колісної платформи «Бумеранг».

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: