fbpx
Україна

Українські таксисти готують всеукраїнський страйк

 Українські таксисти збираються організувати всеукраїнський страйк. Про це повідомив співголова громадської організації «Таксі столиці» Денис Садоха. За його словами, акція запланована на середу, 14 серпня.

Наскільки відомо, організатори майбутнього страйку мають намір таким чином висловити свій протест проти «кришування» нелегального ринку таксі, створеного чиновниками, які, до того ж,  найближчим часом планують узаконити цю систему. Однак це не все. Водії таксі також незадоволені тим, що тарифи на проїзд використовують не перевізники, а диспетчерські служби.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

Раніше Садоха вже говорив про те, що таксисти незадоволені тим, що їхні права ніяк не захищають і якщо ситуація не зміниться, то вони вийдуть на страйк.

У той же час, в міністерстві інфраструктури заявили, що законопроект «Про таксі», який курирує відомство, відкритий для поправок.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

За приблизними оцінками, в Києві працює близько 20 тисяч таксистів і близько 80% з них – нелегально. Таким чином, ці нелегальні таксисти скривають від податків близько 2 мільярдів гривень на рік.

За матеріалами: Радіо Свобода

Читайте також: