fbpx
Інновації

У Києві відкривають перехоплюючі паркінги

У Києві біля станції метро «Теремки», яку планують відкрити в 2013 році, незабаром має з’явитися вже другий перехоплюючий паркінг, побудований за рахунок міста.

Як повідомляє УНІАН, про це розповів заступник голови КМДА Михайло Костюк, знайомлячись з роботою першого перехоплюючого паркінгу біля станції метро «Іподром». Нагадаємо, що перший перехоплюючий паркінг був введений в експлуатацію 2 місяці тому.

За словами Михайла Костюка, протягом останніх двох місяців новий паркінг працював у тестовому режимі.

Він зазначив, що на перехоплюючому майданчику вартість стоянки авто за 12 годин становить 11 гривень. На в’їзді на парковку розміщено спеціальне обладнання, за допомогою якого водій після натискання кнопки забирає талон з кодом і залишає свій автомобіль на паркувальному місці. Розраховується водій вже коли забирає машину, – з касиром по талону. У загальній складності, зараз на майданчику 210 паркувальних місць. Під час відпусток завантаженість паркувального майданчика становить близько 25%.

«Тестуючи цей майданчик, ми побачили, що київський гість зацікавлений в тому, щоб в центр Києва не їхати», – стверджує Михайло Костюк.

Клієнтові потрібно забезпечити охорону його транспортного засобу, нормальну вартість та нормальний доступ до місця парковки. Однак все починається саме з вартості.

«Кинутий у центрі автомобіль – це в рази більше проблем, ніж дешево припаркований на в’їзді в місто», – зауважив Костюк.

За словами Костюка, паркувальні майданчики біля станцій метро «Іподром» і «Теремки» повинні забезпечити один з основних в’їздів до Києва можливістю залишати свої автомобілі для людей, які приїхали на роботу на денний період або в інших справах. Повідомляється, що такі паркувальні майданчики влада планує відкрити на всіх 6-ти в’їздах до Києва.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: