fbpx
Новини світу

Україномовна газета «Експрес» не може працювати через дії Міндоходів?

Сьогодні стало відомо, що виникли проблеми в роботі відомої та популярної україномовної газети «Експрес», а причиною виниклих проблем, як пишуть сьогодні в ЗМІ, є дії міністерства доходів і зборів. Підприємства, які тією чи іншою мірою мають відношення до підготовки, випуску та поширення україномовної газети «Експрес», не мають можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, а адмініструється цей Реєстр центральним апаратом Міндоходів.

За словами директора «Експрес груп» Андрія Вея, з аналогічною ситуацією газеті вже доводилося стикатися в період з 1 до 15 травня. За його словами, «тоді податківці теж нам заблокували повноцінну діяльність, спочатку стверджуючи, що діють законно, а потім визнали, що ніяких підстав для блокування підприємств не було». Дії Міндоходів Андрій Вей назвав «новою, необмеженою законом або мораллю цілеспрямованою спробою тиску на видання, які ми випускаємо».

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Свою думку про сформовану ситуацію висловив і головний редактор газети Ігор Починок, припустивши, що причиною проблем у роботі газети «Експрес» може бути наступна: «…Можливо, причина в тому, що наші видання, і зокрема газета «Експрес», категорично відмовилися друкувати рекламні матеріали Арбузова і Вілкула, які нещодавно заполонили інформаційний простір і вихваляють цих чиновників». Крім того, на думку головного редактора газети «Експрес», причиною проблем в роботі може бути і та критика, яку видання адресувало «Партії регіонів» у своїх статтях.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

«Найгірше, якщо все це виявиться елементом більш серйозного процесу, наприклад, початком нового генерального наступу на регіональні газети напередодні президентської кампанії», – резюмує Ігор Починок.

За матеріалами: Фокус.ua

Читайте також: