fbpx
Політика

США повинні відповідати високим стандартам захисту прав людини – Медведчук

Сполучені Штати Америки, які взяли на себе обов’язок захищати права і свободи в усьому світі, повинні самі відповідати цим високим стандартам. Про це в блозі написав Віктор Медведчук, лідер громадського руху «Український вибір».

Віктор Медведчук нагадав, що екс-співробітнику спецслужб Едварду Сноудену Росія надала тимчасовий притулок, після чого в США висловили жаль з приводу таких дій Кремля, а Барак Обама скасував заплановану зустріч з російським колегою Володимиром Путіним.

Після цього, вважає політик, ситуація набула «забавних рис».

Генпрокурор США Ерік Холдер направив лист главі міністерства юстиції РФ Олександру Коновалову, в якому пообіцяв, що в США не будуть застосовуватися тортури до Сноудена і там не вимагатимуть страти колишнього ЦРУшника. 

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

По-перше, нагадує політик, у США сьогодні смертна кара зберігається на території деяких штатів. Більше того, тільки з 1990 до 2003 року в США вищій мірі покарання були піддані 19 неповнолітніх громадян, що поставило американську державу в один ряд з Саудівською Аравією, Іраном, Конго, Нігерією і Пакистаном.

Було б  лицемірством заперечувати, що в Україні або Росії не «вибивають свідчення із заарештованих». Медведчук додав, що «вибивання» є самоуправством, за яке міліціонера можуть покарати.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Що ж до Сполучених Штатів, то "нікому і ніколи не пред’являлися якісь звинувачення у зв’язку з розгортанням програми США щодо таємних тюрем, в рамках якої тортури і насильницькі зникнення санкціонувалися на найвищому урядовому рівні», – підкреслив політик.

У той час, коли від України чи Росії вимагають дотримання стандартів прав людини, було б непогано переконатися, що «суворі моралісти» в особі США самі прагнуть їм відповідати, підсумував Медведчук.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: