fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Лутковська закликала російських колег захистити права українського моряка, що вижив під час зіткнення в Азовському морі

 Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська закликала своїх російських колег – уповноваженого з прав людини в Краснодарському краї Сергія Мишака та омбудсмена Володимира Лукіна – забезпечити захист прав українського моряка, який залишився живий після зіткнення українського баркаса з катером берегової охорони Росії в Азовському морі.

Вона також звернулася до росіян із проханням розслідувати смерть інших чотирьох українців і встановити, хто винен у їх загибелі.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Крім того, Валерія Лутковська закликала міністерство закордонних справ України надати правову допомогу Олександру Федоровичу – українському моряку. Омбудсмен вважає, що моряк повинен бути повернений на батьківщину.

Нагадаємо, що Федорович є єдиним моряком, якому пощастило вижити. Чотири його товариши загинули. Зараз він перебуває на лікуванні в Росії. Його звинувачують у браконьєрстві на території Росії.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Сам Федорович раніше стверджував, що саме росіяни пішли на їх судно тараном. Він також говорив про те, що закликав їх допомогти його товаришам, які могли залишитися в живих, але росіяни його не послухали.

За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: