fbpx
Спорт

Росіянки Лашманова і Кірдяпкіна виграли гонку на 20 кілометрів

Дистанція зі спортивної ходьби на 20 кілометрів стала золотою для росіянки Олени Лашманової, а її подрузі по команді Анісі Кірдяпкіній вона принесла срібну нагороду на чемпіонаті світу з легкої атлетики, що проходить зараз у Москві.

Переможний дубль російських спортсменок повторився майже з фотографічною точністю, точно так само, як на Олімпійських іграх в Лондоні. Олена Лашманова (фото) і Аніся Кірдяпкіна фінішували майже разом, після чого, вихованки саранської школи спортивної ходьби, незважаючи на втому після 20 км, зробили по стадіону коло пошани з російським прапором.

Гонка проходила спочатку спокійно, росіянки не стали поспішати на старті і першу третину дистанції трималися в середнячках. Вперед вирвалися чешка та італійка, однак потім з’ясувалося, що це був тактичний хід російського тренера, легендарного Віктора Чегіна.

"Ми йшли, контролювали всю ситуацію. Спершу йшли в одній групі, бачили, що вони не додають. І тому не сіпалися", – пояснила цю тактику після забігу Аніся Кірдяпкіна. У результаті, вже на 20-му кілометрі росіянки вирвалися вперед, щоб штурмувати вищі щаблі п’єдесталу пошани.

За матеріалами: vesti.ru.

Читайте також: