fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

На Житомирщині 43 людини госпіталізовані через харчове отруєння

Кількість госпіталізованих людей з харчовим отруєнням в Житомирській області зросла до 43-х осіб, серед яких 8 дітей. Нагадаємо, що самопочуття у всіх постраждалих погіршилося після весільного банкету. Про це повідомляють у прес-службі Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС).

«Згідно з інформацією станом на 12:00 вівторок 13 вересня, загальна кількість госпіталізованих, які в ніч з 11 на 12 серпня отруїлися на святкуванні весілля в селі Немиринці Ружинського району, збільшилася до 43-х осіб (серед них знаходиться 8 дітей, 1996, 1996, 1999, 2000, 2002, 2005, 2008, 2011 року народження)», – повідомили в ДержНС.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Відзначимо, що стан всіх постраждалих визначається як середньої тяжкості. У загальній складності, на весіллі в селі Немиринці перебувало близько 200 осіб.

Раніше ДержНС повідомляла про 31 госпіталізованого.

Нагадаємо, що за минулий місяць в Україні було зареєстровано більше десятка спалахів гострих кишкових інфекцій. Раніше під час весілля в Івано-Франківській області отруїлося 46 осіб. У Черкаській області на весільному банкеті отруїлося 11 осіб. Сьогодні стало відомо, що у Львівській області в місті Золочів на весільному банкеті також отруїлося 11 осіб.

У місті Хмельницькому після святкування весілля з харчовим отруєнням було госпіталізовано 16 осіб. Перед цим, у столиці України 47 співробітників офісного центру отруїлися після відвідування закладу громадського харчування, 27 осіб відправилися в лікарню. Раніше отруїлися діти в садочку в Одеській області та Києві.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Відзначимо, що в світлі цих подій в Україні очікуються перевірки в мережах громадського харчування. Крім того, гряде хвиля перевірок і якості спиртних напоїв в українських ресторанах. Глава Держспоживінспекції запевнив, що в більшості ресторанних господарств в Україні використовуються лікеро-горілчані вироби «особистого» виробництва і ніяких документів про походження цієї продукції немає.

За матеріалами: mns.gov.ua

Читайте також: