fbpx
Новини світу

Між Росією і Україною немає ніякої торгової війни в сфері продовольства – Сергій Данкверт

  Ніякої торгової війни в сфері продовольства між Росією і Україною немає, переконаний керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.

"Нещодавно вивчив моніторинг української преси, багато розмов про те, що між нашими країнами йде торгова війна, хочу заспокоїти – ніякої торгової війни в сфері продовольства немає, йде звичайна контрольна робота", – заявив С.Данкверт "Інтерфаксу".

Россільгоспнагляд не раз обмежував ввезення української продукції тваринництва через недотримання російських ветеринарних вимог. "Але це звичайна практика, були випадки, коли ветслужба України і сама вводила обмеження на експорт деяких видів продукції", – сказав він.

За його словами, за останній час між ветслужбами Росії та України налагоджено конструктивний діалог. "Тому не треба створювати проблему там, де її немає", – підкреслив глава Россільгоспнагляду.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

С.Данкверт відзначив, що аналогічні відносини сформувалися у Россільгоспнагляду і з ветслужбою Білорусі. Нещодавно російська служба поінформувала білоруських колег про те, що в ході моніторингу продукції Борисівського та Міорського м’ясокомбінатів, а також компанії "Савушкін продукт" були виявлені бактерії групи кишкової палички.

Однак у білоруській компанії не виключають, що перевірений Россільгоспнаглядом сир був підробленим.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Захід" у ВАТ "Савушкін продукт", нещодавно служба безпеки компанії та відділ економічної безпеки і протидії корупції ГУ МВС Росії по Московській області розкрили факти фальсифікації продукції "Савушкін продукт" на ринку Росії. Компанія почала власне розслідування за фактом виявлення кишкової палички.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Як заявив С.Данкверт, занепокоєння білоруських виробників зрозуміле, "це удар по іміджу компанії". "Тому ми закликаємо колег проводити розширений моніторинг експортованої продукції з тим, щоб можна було порівняти наші та їхні результати", – заявив він.

С.Данкверт також повідомив, що після вступу Росії до СОТ і певної лібералізації доступу імпорту на російський ринок Россільгоспнагляд посилив моніторинг ввезеної продукції. "Як показала практика, він дає хороші результати, ми вважаємо моніторинг основою для забезпечення харчової та епізоотичної безпеки країни", – заявив він.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: