Концерн “Калашников” зареєстрований офіційно

Концерн "Калашников" отримав офіційну реєстрацію і з цього приводу віце-прем’єр уряду РФ та ініціатор його створення Дмитро Рогозін написав у своєму мікроблозі в "Твіттер": "З днем ​​народження! І удачі у великій справі!".

Раніше Рогозін говорив, що звістка про початок роботи концерну "Калашников" буде озвучена напередодні Дня зброяра. Вперше про створення концерну, який об’єднає два іжевських підприємства – "Іжмаш" і "Іжмех" – під брендом "Калашников", Дмитро Рогозін висловився восени минулого року, його ідею підтримав президент Володимир Путін.

Related Post

Конструктор Михайло Калашников, який багато років пропрацював на "Іжмаш", погодився дати новому концерну своє ім’я. Тепер концерн "Калашников" став одноосібним виконавчим органом іншого іжевського заводу – "Іжевський механічний завод" і разом вони входять до складу держкорпорації Ростех, яка до грудня 2012 року називалася ГК "Ростехнології".

Планується, що в майбутньому в "Калашников" будуть входити НДТІ "Прогрес", Вятсько-Полянський завод "Молот", КБАЛ Кошкіна та, можливо, інші підприємства стрілецької і боєприпасної галузей.

Концерн "Калашников" зареєстрований офіційно (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Leave a Comment