fbpx
Політика

Концерн “Калашников” зареєстрований офіційно

Концерн "Калашников" отримав офіційну реєстрацію і з цього приводу віце-прем’єр уряду РФ та ініціатор його створення Дмитро Рогозін написав у своєму мікроблозі в "Твіттер": "З днем ​​народження! І удачі у великій справі!".

Раніше Рогозін говорив, що звістка про початок роботи концерну "Калашников" буде озвучена напередодні Дня зброяра. Вперше про створення концерну, який об’єднає два іжевських підприємства – "Іжмаш" і "Іжмех" – під брендом "Калашников", Дмитро Рогозін висловився восени минулого року, його ідею підтримав президент Володимир Путін.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Конструктор Михайло Калашников, який багато років пропрацював на "Іжмаш", погодився дати новому концерну своє ім’я. Тепер концерн "Калашников" став одноосібним виконавчим органом іншого іжевського заводу – "Іжевський механічний завод" і разом вони входять до складу держкорпорації Ростех, яка до грудня 2012 року називалася ГК "Ростехнології".

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Планується, що в майбутньому в "Калашников" будуть входити НДТІ "Прогрес", Вятсько-Полянський завод "Молот", КБАЛ Кошкіна та, можливо, інші підприємства стрілецької і боєприпасної галузей.

Концерн "Калашников" зареєстрований офіційно (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: