Путін: 40 млрд рублів – сума, достатня для ліквідації наслідків паводку на Амурі

Як заявив сьогодні, 30 вересня, президент РФ Володимир Путін на нараді за проектом бюджету на 2014-2016 роки в Кремлі, він розраховує, що сума, що не перевищує 40 мільярдів рублів, виділених з федерального бюджету на усунення наслідків стихійного лиха на Далекому Сході, виявиться цілком достатньою.

«Щодо подолання наслідків розгулу стихії на Далекому Сході, вважаю, що це цілком вичерпна цифра», – заявив Володимир Путін у відповідь міністру фінансів Росії Антону Сілуанову, який поінформував, що консолідований обсяг коштів для ліквідації наслідків перевищить 40 мільярдів рублів.

«Ми розрахуємо, що істотна частина ресурсів буде вже виділена цього року», – додав глава Міністерства фінансів. Як підкреслив Путін, фінансування має бути проведене своєчасно.

«Звичайно ясно, що всі будівлі, які підлягають відновленню, побудувати відразу неможливо, але фінансування цієї роботи потрібно вибудувати таким чином, щоб не було за часом затримок і затягувань», сказав президент.

Related Post

«Щодо виплат, які належать людям для відновлення рухомого майна, це має бути зроблено негайно, як тільки робоча група комісії, яка визначає рівень збитку, закінчить свою роботу. Щодо капітального ремонту, тут все теж саме», – підкреслює глава російської держави.

Нагадаємо, що аномальний паводок на Амурі триває вже з кінця липня. Небаченою досі повінню охоплені Єврейська і Амурська автономні області, Хабаровський край, в Примор’ї введений режим НС. У результаті паводку постраждало близько 100 тисяч осіб, а більше 20 тисяч евакуйовано із зони лиха. Експертами раніше оцінювався загальний збиток від повені на Далекому Сході в сумі до 3,5 мільярда доларів.

Історія одного міста або паводок на Амурі (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment