fbpx
Економіка

ЗМІ: Україна не поверне кредити МВФ?

На сторінках провідного німецького онлайн-ресурсу «Handelsblatt» була опублікована стаття під назвою «Україна не бачить проблем з кредитами МВФ».

У цій статті повідомляється про побоювання міжнародної фінансової установи з повернення кредитів, які раніше були надані уряду України. У статті також йдеться про те, що представники Міжнародного валютного фонду спостерігають за Україною. Зазначимо, що в міжнародній фінансовій організації з’явилися побоювання щодо повернення кредитів України.

«Даремно», – прокоментував цю ситуацію віце-прем’єр Сергій Арбузов в інтерв’ю німецькому ресурсу.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Уряд України, зазначили в «Handelsblatt», зараз закликає МВФ не хвилюватися щодо повернення непогашених кредитів. Ще минулого тижня в МВФ взяли під особливий контроль державу, якій фонд надав фінансову допомогу на суму понад 8 мільярдів доларів.

«У нас відсутні найменші сумніви в тому, що непогашена сума зможе бути виплачена», – заявив Сергій Арбузов німецькому виданню.

Крім того, міністр фінансів України Юрій Колобов також відкинув побоювання з боку МВФ і повідомив про вихід на фінансовий ринок довгострокового капіталу: «Зараз ми спостерігаємо за ринками дуже пильно, і будемо за умови сприятливих можливостей розміщувати там довгострокові позики».

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Раніше повідомлялося, що міністерство фінансів України 30 липня 2013 року здійснило чергову виплату за програмою кредитування stand-by Міжнародному валютному фонду. Сума виплати склала 405 мільйонів доларів.

Цим платежем Україна відкриває «сезон великих виплат перед МВФ», – аж до середини серпня український уряд повинен повернути МВФ 190 мільйонів доларів, а Нацбанк – 740 мільйонів доларів.

За матеріалами: УНН

Читайте також: