fbpx
Політика

Депутатам Держдуми запропонували безкоштовно пускати студентів до музеїв

У вівторок до Держдуми був внесений законопроект, норми якого пропонують надати студентам можливість безкоштовно відвідувати музеї. Дану ініціативу розробив і запропонував голова комітету Ради Федерації з регламенту і організації парламентської діяльності Вадим Тюльпанов.

За його словами, пропоновані поправки спрямовані на те, щоб забезпечити студентській молоді вільний доступ до об’єктів історії та культури, що, на думку, парламентарія, сприятиме підвищенню освітнього рівня учнів. «Крім того, відвідування музеїв є невід’ємною частиною навчального процесу підготовки кадрів творчих спеціалізацій», – додав сенатор.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У пояснювальній записці, що додається до законопроекту, також запропоновано для студентів очної форми навчання встановити безкоштовне користування послугами державних і муніципальних бібліотек.

Тюльпанов нагадав, що право на цю пільгу вже прописано у Федеральному законі «Про вищу і післявузівську професійну освіту», проте, застосувати на практиці пільгу забули. У той же час, з першого вересня Федзакон припиняє свою дію, і тому, пільга для студентів-очників повинна бути застосована.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: