fbpx
Політика

Вілкул: Об’єкти ЖКГ до нового опалювального сезону готові на 75%

В Україні тривають роботи з підготовки об’єктів ЖКГ і соціальної сфери до нового опалювального сезону. Станом на 13 серпня вони виконані на 75%. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час робочої наради у ПАТ «Київенерго» з питань підготовки до опалювального сезону. Однак, підкреслив він, роботи необхідно активізувати, особливо це стосується навчальних закладів країни. На цих об’єктах необхідно закінчити всі підготовчі роботи до зими до 1 жовтня.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Також міністр розповів, що для зменшення споживання природного газу в Україні продовжують впроваджувати енергозберігаючі технології. Зокрема, реконструюють котельні, замінюють старі котли на сучасні з більшим ККД. Також в країні планують замінити 474 км тепломереж.

«У першу чергу замінюються найбільш проблемні ділянки. Наприклад, на Троєщині в Києві, де були випадки відключення тепла і гарячої води, «Київенерго» за інвестиційною програмою проводить комплексну заміну розподільчих трубопроводів центрального опалення (ЦО) і гарячого водопостачання (ГВП), які вже зношені і знаходяться в аварійному стані», – повідомив Олександр Вілкул.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Міністр переконаний, що впровадження енергозберігаючих технологій та модернізація трубопроводів сприятимуть стабільності тарифів на житлово-комунальні послуги.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: