fbpx
Політика

Відсторонений Мухаммед Мурсі загрожує голодуванням

 Єгипетські ЗМІ у вівторок повідомили, що колишній президент Мухаммед Мурсі, відсторонений військовими від влади в результаті масових народних протестів, погрожує оголосити голодування, якщо акції його прихильників у Каїрі будуть розганяти.

 Через людей, що забезпечують його охорону, Мурсі попросив передати керівництву силовиків, що він є єдиним, хто може припинити мітинги ісламістів, однак, натомість він вимагає виконання його умов, а саме, звільнення його самого та інших лідерів "Братів-мусульман" і надання для них гарантій імунітету від судового переслідування в майбутньому.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 До цих пір нікому невідомо, де військові приховують екс-президента Мухаммеда Мурсі, який перебуває під домашнім арештом. Раніше повідомлялося, що він міститься в прийнятних умовах на одній з вілл, що належать військовим.

 Як повідомляється з неофіційних джерел, близьких до силовиків, щотижня його оглядає військовий лікар, він має можливість вільно пересуватися в межах вілли, дивитися телевізор і читати пресу.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Тим часом, стало відомо, що у вівторок знову із запеклою силою спалахнули заворушення між ісламістами та місцевими жителями, які вимагають наведення порядку на вулицях єгипетської столиці.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: