fbpx
Політика

Бригинець назвав Сноудена зброєю Росії

 Член парламентської фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, коментуючи інформацію про шпигунські сервери США в Москві та Києві, повідомив, що йдеться про новий вид інформаційної зброї, що опинився в руках Росії. Нагадаємо, що раніше про американські сервери повідомляли ЗМІ, посилаючись на дані, отримані від екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена.

За словами Бригинця, Україна також буде в потоці тієї інформації, яка зараз буде йти від Сноудена та Росії. При цьому він зазначає, що якась інформація може бути правдивою, а якась ні. Депутат вважає, що неправдива інформація буде направлена ​​на те, щоб послабити США і нашкодити їхнім стосункам з іншими країнами.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Думаю, Україна в цьому випадку – не ключова країна, проти якої йде війна. Але те, що ця зброя посилить роль Росії і послабить роль США, це очевидно», – написав Бригинець в Facebook.

Він також допускає, що інформація, яка в майбутньому буде надходити від Сноудена, може бути використана для того, щоб загальмувати процес євроінтеграції України.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Олександр Бригинець переконаний, що інформація про розміщення американських серверів в Україні є лише першою сенсацією, щодо України, і в майбутньому таких повідомлень буде більше. При цьому він відзначає, що перевірити правдивість всієї цієї інформації буде досить складно.

«Тому Сноуден – це зброя, яка знаходиться в руках Росії. І вони будуть використовувати його для тих потреб, які у них є. Зокрема, це може бути використано, щоб загальмувати процес євроінтеграції України», – підкреслив Бригинець.

Читайте також: