fbpx
Економіка

У РПЦ вважають, що економіка повинна грунтуватися на православ’ї

Глава синодального відділу із взаємин церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін вважає, що економіка повинна грунтуватися на православ’ї. На думку протоієрея Всеволода Чапліна, "потрібно переходити від економіки зростання до економіки достатності і самообмеження в набуток земних благ".

Протоієрей вважає, що потрібно викласти дану систему у категоріях економічної науки, а потім перейти до її застосування.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Наприкінці липня цього року ЗМІ повідомляли, що Священний Синод Російської православної церкви закликав керівництво держав "канонічної відповідальності РПЦ", в яких день хрещення Русі не має статус державного свята, надати йому даний статус, а там, де це є можливим, зробити цей день вихідним.

Відзначимо, що з нагоди 1025-річчя хрещення Русі було опубліковано послання Вселенського патріарха Варфоломія I до народу України. У ньому говориться, що Вселенський патріарх сподівається, що українцям вдасться побороти розкол православ’я в державі. "Варфоломій I стурбований і засмучений виникаючими та існуючими розколами в Православ’ї України", – наголошується в посланні до українського народу.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: