fbpx
Новини світу

У разі в’їзду до Грузії Аслан Абашидзе буде заарештований

«У разі перетину державного кордону Грузії Асланом Абашидзе, його заарештують», – заявив «IPN» адвокат колишнього глави Аджарії Леван Самушія. За словами адвоката, за однією справою Абашидзе вже засуджений до ув’язнення, а іншу справу, яка складається з декількох епізодів, продовжують розглядати в суді.

«Щодо Аслана Абашидзе справа знаходиться у стадії процесу в Батумському міському суді. Звинувачення складається з кількох епізодів. У найпершу чергу слід відзначити, що вони абсолютно безпідставні і це підтверджується опитуваннями десятків свідків справи. Таким чином, звинувачення, за якими я веду захист Аслана Абашидзе, практично не містить доказів. Як таких, показань свідків, які доводять винність підзахисного – нема. Щодо інших епізодів, то обвинувальний вирок  винесено до того, як я почав процес захисту Абашидзе. За моїми даними, і ці звинувачення також не обгрунтовані. Наскільки мені відомо, справу направлено до Європейського суду. Отже, у разі перетину державного кордону Грузії, Абашидзе буде затриманий владою», – повідомив Самушия.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

За його словами, справа, що розглядається в Батумському міському суді, складається з епізодів, щодо створення незаконних банд збройних формувань і вибуху мостів на кордонах автономної області. Крім цього, Аслан Абашидзе засуджений до 15-річного тюремного ув’язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями, розтраті держмайна, нецільовому використанні державних коштів і присвоєння суспільної власності в особливо великих розмірах. Також, Абашидзе зобов’язали виплатити 59 500 000 доларів на користь Мінфіну та Міністерства економіки Аджарії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Слід зазначити, що в інтерв’ю грузинським ЗМІ, син Абашидзе – Георгій заявив, що збирається приїхати до Грузії. «Спочатку приїду я, ну, а потім і мій батько», – повідомив Георгій Абашидзе в інтерв’ю газеті «Квіріс Палітра».

Аджарія VS ГРУЗІЯ: ВІДХІД АБАШИДЗЕ (відео):

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: