fbpx
Політика

Вручення Нобелівської премії Меннінгу реабілітує комітет за Обаму

Відомий у США журналіст і правозахисник Норман Соломон подав заявку на реєстрацію Бредлі Меннінга як кандидата на Нобелівську премію миру, і тепер інформатор сайту WikiLeaks може стати одним з її володарів.

Норману Соломону вдалося зібрати сто тисяч підписів під проханням нагородити Меннінга, а в американській пресі пишуть, що якщо колишній рядовий і справді отримає премію, Нобелівський комітет зможе себе реабілітувати видачею премії Бараку Обамі, бо таке рішення викликало у багатьох питання.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Бредлі Меннінг піддав себе величезному ризику, розкривши матеріали, що показали неприйнятність війни в Іраку. Це призвело до виведення американських військ з цієї країни. Так що Меннінг прискорив припинення війни в Іраку", – пояснив основну ідею документа Соломон.

Раніше стало відомо, що відомий на заході режисер-документаліст Алекс Гібні, володар премії "Оскар" за стрічку про тортури у військових в’язницях – "Таксі на темну сторону" (2008 рік), вирішив знімати фільм про інформатора WikiLeaks Бредлі Меннінга.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

В даний час Меннінгу загрожує довічне ув’язнення, оголошення вироку очікується вже наприкінці місяця.

Вручення Нобелівської премії Меннінгу реабілітує комітет за Обаму (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: