fbpx
Суспільство

У ніч на вівторок можна буде побачити найяскравіший зорепад

У ніч на вівторок жителі Європи, включаючи північні широти, зможуть побачити найяскравіший зорепад – за годину можна буде спостерігати падіння до 100 метеорів. Про це розповів старший науковий співробітник Інституту прикладної астрономії Російської академії наук Микола Железнов.

"Це щорічне явище, що являє собою метеорний потік Персеїди. Комета, що обертається навколо Сонця, залишає за собою хвіст пилу і раз на рік, під час того, як Земля перетинає цей пиловидний слід, частинки пилового хвоста потрапляють в атмосферу нашої планети і згоряють у ній, залишаючи сліди, які ми і називаємо зорепадом", – розповів Железнов.

Читайте також:  Волонтери Дрогобича передали 50 автомобілів Силам оборони України (ВІДЕО)

«Праматір’ю» цього метеорного потоку вчені-астрономи називають комету Свіфта-Туттля. Зорепад, як правило, буває щороку в серпні і триває протягом декількох днів, цього року його пік припаде на майбутню ніч.

За словами Желєзнова, зорепад буде настільки інтенсивним, що за годину можна буде нарахувати до 100 метеорів. Барвисте явище можна буде спостерігати по всій території Росії і Європи, навіть у північних широтах, головне, щоб не підвела погода, і нічне небо було безхмарним.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У ніч на вівторок можна буде побачити найяскравіший зорепад (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: