fbpx
Освіта

Вступна кампанія-2013 пройшла з порушеннями – експерт

Державна інспекція вищих навчальних закладів України перевірила роботу приймальних комісій у 33-ти українських вишах і виявила порушення в деяких з них. Про це повідомив голова Державної інспекції навчальних закладів України Михайло Гончаренко.

Серед порушень було відзначено неповноцінне інформаційне забезпечення абітурієнтів та їх батьків. Зокрема, в деяких вишах не було інформації щодо категорій українців, які мають пільги при вступі, не було графіків прийому відповідальним секретарем і головою приймальної комісії. Крім того, деякі виші не оприлюднили рейтингові списки абітурієнтів.

«Надзвичайно відповідальна робота пов’язана з оформленням та веденням документації приймальної комісії, яка є документацією суворої звітності», – заявив Михайло Гончаренко.

За словами керівника ДІНЗ, в деяких українських вишах форма документації приймальної комісії не відповідає вимогам, затвердженим у МОН. Крім того, не були закриті журнали реєстрації документів або в них виявили численні виправлення.

«Належним чином не оформлені особисті справи вступників, не було програм вступних фахових випробувань», – зазначив Гончаренко.

Зокрема, така ситуація була виявлена ​​в Києво-Могилянській академії, а також у Національному університеті фізичного виховання і спорту України.

Експерт повідомив, що в Київському політехнічному інституті в ході аналізу формування рейтингових списків виявилося, що серед рекомендованих для вступу поза конкурсом в «першу хвилю» були включені тільки особи згідно з установленими квотами прийому. У рейтингових списках під час «другої хвилі» зарахування, була внесена недостовірна інформація про наявність оригіналів документів.

Крім того, перевірка встановила, що відповідальний секретар приймальної комісії обіймає свою посаду вже 14 років, а за нормативними документами дозволено не більше 3-х років поспіль.

За матеріалами: УНН

Читайте також: