fbpx
Суспільство

У НСК Олімпійський з’явився власний музей історії

 Сьогодні вдень, 12 липня, урочисто відкрили Музей історії стадіону Олімпійський. Перед тим як стадіон був відкритий, відбулася прес-конференція за участю генерального директора Державного концерну "Спортивні арени України" Сергія Семака, генерального директора компанії "Датагруп" Олександра Данченка і асистента головного тренера національної збірної України Олександра Заварова.

Під час спілкування з пресою спікери прес-конференції розповіли, що у всіх великих європейських стадіонів є власні музеї, які розповідають їх історію. Тепер, на своє 90-річчя (стадіон був відкритий в 1923 році) НСК отримав свій власний музей історії. Сьогодні НСК Олімпійський – комфортний, яскравий, сучасний і технологічний. Музей був створений для того, щоб показати, через що довелося «пройти» стадіону, щоб стати таким, яким його ми бачимо зараз.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Генеральний директор компанії "Датагруп" Олександр Данченко під час прес-конференції сказав: «Найважливішою метою при будівництві музею було показати 90-річну історію стадіону-красеня». Олександр додав, що в Україні до цього моменту не було музею спорту, хоча українських спортсменів знає весь світ і Україні є чим пишатися.

Наприкінці прес-конференції Олександр Заваров, сказав, що він буде щиро сподіватися на те, що нинішнє покоління не допустить його власних помилок. Справа в тому, що Олександр Заваров зізнався, що граючи в футбол багато років тому, він і подумати не міг, що багато речей тих часів можуть стати в нагоді. Він з жалем розповів, що у нього не залишилося майже нічого, що може нагадати про минулий час. Саме тому він закликав нинішнє і наступні покоління українських футболістів та спортсменів не повторювати його помилок.

Читайте також:  Че Гевара - кат, який став героєм (ВІДЕО)

Якщо говорити про музеї історії НСК Олімпійський, то відвідувачі зможуть побачити оригінальні фотоматеріали і афіші історичних матчів, м’ячі, якими грали великі спортсмени та багато іншого. Окрему увагу варто приділити експонату, який дає можливість побачити всі прошарки футбольного поля в розрізі. Наприкінці залишається додати, що жителі та гості столиці зможуть відвідати музей в НСК Олімпійський в межах екскурсійного туру, так і окремо. Вхід до музею буде платним, але ціна на квиток, як сказав Сергій Семак, буде близько 15 гривень.

Читайте також: