fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

МВС просить 216 млн гривень на закупівлю електронних браслетів

 Міністерство внутрішніх справ України констатує необхідність виділення 216 000 000 гривень для придбання електронних браслетів, які дозволять контролювати осіб, які перебувають під домашнім арештом. Про це повідомляється у відповіді МВС України на запит «Українських новин».

 У відомстві підкреслюють, що потреба правоохоронних органів в даних пристроях становить 216 мільйонів гривень з розрахунку на 50 тисяч пристроїв, що носяться, послуги оператора мобільного зв’язку, серверне програмне забезпечення та оснащення диспетчерських робочих місць.

 Відзначимо, що з 29 квітня 2013 року система електронного контролю була введена в експлуатацію і працює в цілодобовому режимі. На сьогоднішній день було придбано 527 одиниць мобільних контрольних пристроїв спостереження за об’єктами з радіомодулями системи GSM-900/1800, GPS-приймачами. Крім того, у розпорядженні МВС України знаходиться 527 електронних браслетів моделі TXS-700-2.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Також були придбані 100 стаціонарних пультів моніторингу, програмне забезпечення, комплекти обладнання та інструменти для одягання, активації і зняття електронних браслетів.

Повідомляється, що вартість одного комплекту (пристрої стеження і браслета) становить 17 200 гривень.

У відповіді МВС України відзначається, що в головному управлінні були встановлені і запрограмовані 2 сервери, які забезпечують роботу системи електронного контролю на території української держави.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За наявними даними, на сьогоднішній день було задіяно 43 електроннихзасоби з контролю за домашніми заарештованими.

Нагадаємо, що до скандалу з підозрюваним у корупції екс-ректором Національного університету податкової служби Петром Мельником, який раніше перебував під домашнім арештом, після чого позбувся браслета і втік, випадків втечі заарештованих з надітими браслетами зафіксовано не було.

За матеріалами: un.ua

Читайте також: