fbpx
Право

В Україні хочуть удосконалити діяльність ріелторів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробило законопроект «Про особливості здійснення ріелторської діяльності», яким пропонується удосконалити діяльність учасників ринку нерухомості. На сьогоднішній день, пояснюють в Мінекономрозвитку, діяльність ріелторів в Україні законодавчо не врегульована.

За надання послуг, пов’язаних з нерухомістю, в основному, вказується «підприємницька діяльність з надання інформаційних послуг». Це часто призводить до махінацій на ринку, з’являються так звані «сірі» ріелтори, які діють на напівлегальній основі. Отже, споживачі залишаються ошуканими, а їх права і законні інтереси – незахищеними. У міністерстві впевнені, що прийняття закону «Про особливості здійснення ріелторської діяльності» докорінно змінить ситуацію.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Розроблений документ буде встановлювати правові, економічні та організаційні засади у цій сфері. Він підготовлений з урахуванням прогресивної міжнародної практики. Прийняття закону дозволить визначати належний рівень професійної діяльності учасників ринку ріелторських послуг, надійніше захищати права і законні інтереси споживачів цих послуг», – підкреслив директор департаменту державної регуляторної політики та розвитку підприємництва Мінекономрозвитку Ігор Шевердін.

На даному етапі документ знаходиться в стадії громадського обговорення. Розміщений він на офіційному сайті міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

За матеріалами: www.me.gov.ua

Читайте також: