fbpx
Економіка

Українські дороги будуть передані облгорадміністраціям до 2014 року

 Сьогодні, 12 серпня, у Києві пройшла прес-конференція голови Державного агентства автомобільних доріг України Євгена Прусенка на тему: «2014 – рік реформування дорожньої галузі та ремонту регіональних доріг».

Євген Прусенко сказав, що вже до кінця цього року 117 тисяч кілометрів доріг загального користування "Укравтодор" передасть до сфери управління державних адміністрацій. Це означає, що починаючи з 1 січня 2014 року 117 тисяч доріг (разом з ресурсами на їх ремонт і утримання) перейдуть до сфери управління Ради міністрів АР Крим та облміськадміністрацій. Тільки 52 тисячі кілометрів доріг загального користування державного значення залишаться у сфері управління Державного агентства автомобільних доріг.

Євген Прусенко запевнив, що передача доріг місцевого значення до сфери управління облміськадміністрацій дасть можливість прийняття більш зважених рішень: кожна міська адміністрація значно краще знає, яку дорогу треба відремонтувати в першу чергу, і яка дорога вимагає якого виду ремонту. В ході прес-конференції Євген Прусенко сказав: «Такі заходи нададуть унікальну можливість кардинально поміняти стан українських доріг».

Перед завершенням прес-конференції піднімалося питання про можливість введення платного проїзду на окремих ділянках українських доріг. Євген Прусенко сказав, що теоретично така можливість існує, але для її реалізації потрібно занадто багато (по-перше, таке рішення повинні приймати виключно у ВР України, ну і по-друге, якщо ділянку зробити платною, то обов’язково повинен бути альтернативний об’їзний безкоштовний шлях ). Саме таким чином Євген Прусенко дав зрозуміти, що найближчим часом такий проект не буде реалізований.

Читайте також: