fbpx
Політика

Армія Єгипту посилює охорону площі Тахрір

Єгипетські військові вживають додаткових посилених заходів з охорони каїрської площі Тахрір, побоюючись її можливого захоплення прихильниками скинутого президента Мухаммеда Мурсі.

Очевидці повідомляють, що в центрі Каїра з’явилися кілька одиниць бронетехніки і додаткові армійські підрозділи, а всі підступи до площі Тахрір взяті під охорону народних комітетів, що складаються з активістів молодіжних рухів.

Раніше лідери руху «Брати-мусульмани» після погроз влади розігнати їх мітинги в районі мечеті Рабаа аль-Адауія та площі перед Каїрським університетом оголосили по всій країні мобілізацію своїх прихильників. Крім того, «Брати» пообіцяли організувати ще як мінімум три безстрокових мітинги в різних частинах Каїра, і кілька сотень ісламістів вже перекрили район залізничного вокзалу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як стало відомо, на найближчу п’ятницю, як завжди, після молитви заплановано взяття під контроль площі Тахрір, про це "Брати-мусульмани" самі попередили військових, зажадавши звільнити для них головну площу країни та район президентського палацу «Аль-Іттіхад».

Також у випадку розгону ісламістів з площі біля мечеті Рабаа аль-Адауія і Каїрського університету вони пригрозили повністю паралізувати маніфестаціями життя не тільки в столиці, а й у всій країні.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: