fbpx
Інновації

Міністерство промислової політики посилить охорону праці в Україні

У міністерстві промислової політики України приступили до розробки рекомендацій щодо посилення охорони праці на підприємствах промислової галузі.

Відзначимо, що робота ведеться в рамках виконання доручення президента України. Міністерство залучило до розробки рекомендацій співробітників профільного інституту УкрДІАП, який є в Україні головною науковою установою в області азотної промисловості.

Міністр промислової політики України Михайло Короленко заявив, що питання щодо забезпечення безпечних умов праці для кожного українця повинне стати основним пріоритетом роботи на підприємствах незалежно від форми власності. Уряд України не може допустити трагедій на виробництві, подібних недавній аварії на заводі «Стирол», в результаті яких травмуються і гинуть люди.

«Заходи щодо невідкладного посилення охорони праці на підприємствах будуть зафіксовані у відповідному наказі Мінпромполітики», – зазначив Михайло Короленко.

Зараз причини аварії на хімзаводі «Стирол» виявляє урядова комісія, яку очолює віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко. До складу комісії також входять керівники Мінпромполітики, Мінфіну, Мінекології та інших центральних органів виконавчої влади. Висновки про дотримання правил охорони праці на цьому заводі протягом 10-ти днів зможе дати комісія Держгірпромнагляду, що розслідує нещасний випадок.

Комісія працює на «Стиролі» з дня трагедії – 6-го серпня. Нагадаємо, що в минулу п’ятницю, 9 серпня, за дорученням Миколи Азарова міністр промислової політики України відвідав хімічний завод «Стирол», а також зустрівся з сім’ями всіх загиблих працівників. Разом з губернатором Одеської області Андрієм Шишацьким, мером Горлівки Євгеном Клепом і гендиректором холдингу OSTCHEM Олександром Халіним міністр ознайомився з ситуацією на місці аварії.

За матеріалами: lb.ua

Читайте також: