fbpx
Політика

Великобританія в суді буде вирішувати суперечку з Іспанією через Гібралтар

Влада Великобританії не виключає того, що звертатиметься до міжнародного суду для вирішення спору з Іспанією з приводу Гібралтару, що досі є заморською територією Сполученого Королівства. З такою заявою виступив у понеділок представник канцелярії британського прем’єра Кемерона.

«Введення перешкод на кордоні неприпустимо і є непропорційним кроком. Британія розглядає можливість судового вирішення даного спору», – процитували його слова всі британські ЗМІ.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Як вважають спостерігачі, ці слова стали відповіддю на заяву МЗС Іспанії, який повідомив про свій намір внести конфліктну ситуацію навколо Гібралтару на обговорення в ООН. Крім того, Іспанія пригрозила закрити повітряний простір для літаків, що прямують в аеропорт Гібралтару, і почати податкові перевірки жителів Гібралтару, які мають власність в Іспанії.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

А Британія раніше заявила, що днями відправить в район Гібралтару три своїх військових кораблі. Представник Міноборони Сполученого Королівства пояснив цей крок майбутніми маневрами в рамках планових навчань.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: