fbpx
Економіка

Кількість банківських відділень у Європі стрімко скорочується

 За 4 минулих роки (з 2009 по 2012) банки Європейського союзу закрили близько 20 000 своїх відділень, повідомила прес-служба ЄЦБ. Станом на кінець минулого року в Євросоюзі функціонувало 218 700 відділень фінансових установ, тобто, один офіс обслуговував 2300 осіб.

 Найбільше скорочення фінансового сектора (майже 5,7 %) зафіксовано в Греції. Іспанія втратила 4,9% банківських відділень. В Ірландії цей показник зафіксовано на рівні 3,3 %, в ​​Італії – 3,1 %.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Примітно, що скорочення банківських офісів торкнулося лише західних членів Євросоюзу. У східноєвропейських країнах (членах ЄС) кількість відділень фінансових організацій, навпаки, збільшилася. Так, у Польщі кількість банківських офісів зросла на 4 %, в ​​Чехії – на 2,3 %, в ​​Литві – на 1,8 %.

 Аналітики пояснюють тенденцію скорочення філій тим, що все більша кількість громадян вважає за краще користуватися послугами онлайн-банкінгу, тому утримувати офіси стає нерентабельним. Набагато економніше відійти від традиційної бізнес-моделі і приступити до дистанційного обслуговування клієнтів.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: