fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Втеча Мельника. До пошуків колишнього ректора Податкової академії залучили Держприкордонслужбу

   Державна прикордонна служба України в межах своєї компетенції залучена до пошуків екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника, який втік з-під домашнього арешту.   

 "Дійсно, ми були проінформовані і в рамках компетенції залучені до пошуків цього громадянина", – повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі відомства в понеділок.

 Раніше в МВС агентству повідомили, що 1 серпня поточного року Держприкордонслужба України була повідомлена про застосування до П.Мельника запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту "з електронним браслетом", тому легально покинути країну він не міг.  

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 П.Мельник зник з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його в розшук. С.Бурлаков повідомив, що відразу ж після надходження сигналу тривоги вранці 9 серпня на місце виїхала оперативна група, яка виявила браслет, якого раніше позбувся П.Мельник.  

 Екс-ректор був затриманий 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів у свій виш.  

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.  

 7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет. П.Мельник став першою високопоставленою  особою і першим арештантом в Київській області, щодо якого застосували такий спецзасіб.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: