fbpx
Інновації

ЦКАД розширять до 6-8 смуг

 Будівельні роботи з розширення Центральної кільцевої автодороги (ЦКАД) в Московській області до 6-8 смуг стартують після 2020 року. Про це розповів міністр транспорту Росії Максим Соколов у ході наради з розвитку московського транспортного вузла, проведеної президентом Росії Володимиром Путіним.

 За його словами, другу чергу проекту ЦКАД з подальшим розширенням проїжджої частини до 6-8 смуг планується здійснити після 2020 року. Крім того, після 2020 року планується почати будівництво другого пускового комплексу по великому бетонному кільцю з західної частини. Міністр зазначив, що на сьогоднішній день смуга відведення земель за проектом ЦКАД була зроблена з урахуванням перспективи даного розширення.

 Максим Соколов розповів, що ЦКАД повинна лежати  приблизно за 40 кілометрів від МКАД і передбачає 5 пускових комплексів, 4 з яких – це нове будівництво, а 5-й пусковий комплекс на заході Москви – реконструкція існуючої ділянки бетонного кільця. Додамо, що експлуатація нової автодороги швидше за все, буде здійснюватися на платній основі.

 Раніше на нараді Соколов повідомив, що будівництво ЦКАД, довжина якої складе 339 кілометрів, планується завершити до осені 2018 року. Спочатку будуть побудовані за 2 смуги швидкісного руху в кожну зі сторін. Проект оцінюється в 300 мільярдів рублів.

 Президент Росії Володимир Путін закликав фахівців ретельно прорахувати розмір плати за проїзд новою ЦКАД.

 «Потрібно ретельно прорахувати справедливий розмір оплати за проїзд на новій автомобільній дорозі. Це повинна бути така сума, яка доступна буде і для російських громадян, і для ділянок економічної діяльності», – заявив Володимир Путін на нараді з розвитку транспортної інфраструктури Підмосков’я і Москви в понеділок.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: