fbpx
Політика

Американський конгресмен заявив, що США потребують допомоги Росії

 Впливовий член палати представників Конгресу США Дана Роербакер заявив в телеінтерв’ю, що США "потребують допомоги Росії" на міжнародній арені.

 "Партнерство з Росією нам необхідно для нашої національної безпеки. І в цій ситуації я б не став атакувати президента РФ Володимира Путіна і робити з нього ворога за надання тимчасового притулку Едварду Сноудену. Ми потребуємо його допомоги", – сказав республіканець, який представляє в Сенаті Каліфорнію і очолює в палаті підкомітет у справах Європи, Євразії та з питань нових загроз.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 На думку Роербакера, для США є "дві основні загрози", з якими їм "доводиться мати справу", це "екстремізм, а також Китай, який залишається надзвичайно тоталітарною державою навіть після всіх економічних перетворень".

 У той час як радикальні угруповання вбивають багато і росіян, і американців, для США важливо, щоб Росія була на їх стороні. «А наносити їй уколи – це не те, що нам зараз потрібно», – підкреслив конгресмен.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Він також заявив, що розбіжності між Москвою і Вашингтоном щодо ситуації в Сирії насправді не становлять загрози для США, так як американських інтересів в Сирії немає. "Моя позиція така: не треба втручатися в справи Сирії. Нам не потрібен ще один Ірак. Коли ми вводили свої війська в Ірак, я підтримав цей крок. І вважаю, що це було моєю помилкою", – сказав законодавець.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: