fbpx
Політика

Іспанія вимагає обговорення в ООН ситуації з Гібралтаром

 Як повідомили сьогодні іспанські ЗМІ, Мадрид незабаром планує висунути на обговорення в ООН виниклу конфліктну ситуацію навколо Гібралтару.

 Як повідомило в неділю новинне видання El Pais, конфлікт розгорівся після того, як влада Гібралтару в односторонньому порядку звела штучний риф біля берегів Гібралтарської скелі, порушивши цим права іспанських рибалок.

 У відповідь міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Гарсія-Маргальо заявив, що Мадрид може ввести плату розміром 50 євро за перетин кордону між Гібралтаром і Іспанією, на його думку, цей захід спрямований на покриття збитку, понесеного рибалками. Крім того, глава МЗС розповів про плани закрити повітряний простір для літаків, що прямують в аеропорт Гібралтару, і пригрозив податковими перевірками жителям Гібралтару, що мають власність в Іспанії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Також стало відомо, що вже на початку вересня Хосе Мануель Гарсія-Маргальо планує відвідати Аргентину, де обговорить зі своїм колегою Ектором Тімерманом позиції обох країн у питаннях Гібралтару і Фолклендських островів – обидві території контролює Великобританія.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: