fbpx
Новини світу

Лон Сноуден отримав російську візу і готовий їхати до Москви

 Лон Сноуден, батько колишнього агента американських спецслужб Еварда Сноудена, який розкрив газетярам скандальну інформацію, отримав російську візу. Сноуден-старший сам розповів про це американським ЗМІ, проте не став уточнювати, коли саме полетить до Москви на зустріч з сином.

 Він також повідомив, що не бачився зі своїм сином з тих пір, як той втік від американського правосуддя в Гонконг. Лон Сноуден сказав журналістам, що хоче, щоб син коли-небудь повернувся на батьківщину, але додав, що не впевнений у справедливості американського суду.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Тим часом американський сенатор Джон Маккейн, відомий своїм негативним ставленням до Росії, побачив "поганий знак" в тому, що Москва надала викривачеві секретів ЦРУ Едварду Сноудену тимчасовий притулок. Політик вкотре наголосив, що цей крок може серйозно ускладнити відносини між Росією і США.

 Тема охолодження відносин між двома країнами останнім часом активно обговорюється у всіх світових ЗМІ. На нещодавній прес-конференції у Вашингтоні президент США Барак Обама повідомив, що в Білому домі збираються взяти паузу і переглянути відносини з Росією. Також Обама пообіцяв, що робота американських спецслужб стане набагато прозорішою, а законодавство з цього питання буде переглянуто. Справа Евдарда Сноудена була порушена і на недавніх переговорах глав МЗС і МО обох країн.  

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 За матеріалами: vesti.ru.

Читайте також: