fbpx
Політика

Єгипет посилив охорону ділянки кордону з Ізраїлем і сектором Гази

 Влада Єгипту ухвалила підвищені заходи безпеки на ділянці кордону з Ізраїлем і сектором Гази. Ці заходи було вжито після повітряного рейду в районі Рафаха на півночі Синайського півострова, проведеного ізраїльтянами в п’ятницю, в результаті якого була знищена група джихадистів.

 Після нальоту з’явилися відомості про те, що авіаудар здійснювався ізраїльським безпілотником, якому вдалося ліквідувати п’ятьох екстремістів, за словами ізраїльської сторони, які мали намір обстріляти ракетами територію єврейської держави. Однак ЗС Єгипту категорично спростували твердження ізраїльтян про наліт, вказавши, що "подібного роду інформація являє собою серйозну загрозу національній безпеці Єгипту і зачіпає його суверенітет".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Офіційний представник ЗС АРЄ Ахмед Мухаммед Алі заявив, що ніяких ударів по єгипетській території з боку Ізраїлю не завдавали і "єгипетський кордон – це червона межа, яку ми не дозволимо перетинати". Військові заявили, що джихадистів, які готували до пуску ракетну установку, атакував ударний вертоліт "Апач" ВВС АРЄ. За словами військових, екстремісти планували обстріляти цілі на території Єгипту.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: