fbpx
Спорт

У Москві пройшло урочисте відкриття чемпіонату світу з легкої атлетики

 На урочистій церемонії відкриття ЧС з легкої атлетики організатори вирішили розповісти глядачам про людей, ідеї та досягнення в російській історії, які стали символом прогресу для всього світу, зокрема, про основоположника теоретичної космонавтики Костянтина Ціолковського, геніального хіміка Дмитра Менделеєва, про художника Казимира Малевича, про російський балет, відкритий світу Сергієм Дягілєвим, і кінематографіста Сергія Ейзенштейна.

 Головним об’єктом декорацій «Лужників» зробили гігантське кільце, у вигляді фантастичної космічної станції, яку колись описав Ціолковський, і хронограф, що «завис» у повітрі над стадіоном. Справила враження і поява на арені 20-метрової моделі знаменитого броненосця «Потьомкіна» і те, як незвично і з істинно московським колоритом була показана величезна схема столичної підземки, створена з сотень артистів, одягнених у кольори гілок московського метро.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 А кульмінацією церемонії стала зворушлива символічна передача естафети від видатних атлетів минулого, яких представляла дворазова олімпійська чемпіонка Світлана Мастеркова, молодому поколінню спортсменів – зовсім ще юної дівчинці.

 На закінчення центральна капсула хронографа опустилася на поле стадіону, перетворившись на подобу розколотої шкаралупи яйця, і з неї під залпи феєрверків «вилупився» талісман чемпіонату світу – Горобець.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

У Москві пройшло урочисте відкриття чемпіонату світу з легкої атлетики (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: