fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У підтоплених районах Приамур’я ведеться евакуація населення

 За повідомленням МНС РФ, з підтоплених районів Приамур’я евакуйовано близько 3500 осіб, зокрема майже 800 дітей. Станом на 8:00 11 серпня в регіоні підтоплено 28 населених пунктів, близько 1000 житлових будинків, приблизно 1500 присадибних ділянок, 300 кілометрів доріг і 29 автомобільних мостів.

 "Всього було евакуйовано близько 3,5 тисячі осіб. Безпосередньо з підтоплених будинків відселено 1,8 тисячі осіб", – йдеться в повідомленні МНС.

 Всі евакуйовані розміщені в 68 пунктах тимчасового розміщення, ще 74 пункти готові прийняти нових постояльців. У районі населеного пункту Вівсянка Амурської області військові організували польовий табір на 1200 місць.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Неподалік від селища Красна Річка в Хабаровську ведеться спорудження захисних дамб. Рівень води в Амурі становить 525 сантиметри при тому, що позначка в 530 сантиметрів є критичною.

 Адміністрація Приморського краю приступила до виплати одноразових компенсацій за зруйновані будинки. Максимальна сума, на яку можуть розраховувати постраждалі, становить 25 000 рублів.

 Напередодні в Амурську область з резервного фонду МНС був доставлений гуманітарний вантаж: 750 матраців, 500 розкладних ліжок, 650 подушок, 1600 простирадл, 650 наволочок, 950 рушників. Всі речі скеровані в постраждалі населені пункти. Обласний уряд відкрив рахунок для перерахування добровільних пожертвувань громадянам, постраждалим від повені.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 За словами губернатора Примор’я Володимира Міклушевського, збиток від розгулу стихії в регіоні оцінюється не менш ніж у 700 000 000 рублів, можливо, ця цифра зростатиме. Для ліквідації наслідків повені в Приморському краї "створений і вже витрачається консолідований фінансовий фонд у розмірі 500 000 000 рублів", заявив Міклушевський.

Рятувальники вивозять дітей із затопленого села (відео):

 

Затоплені селища Амурської області і скидання води на Зейській ГЕС (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: