fbpx
Політика

У Міноборони Грузії вивчають події серпня 2008 року

 Сьогодні, 11 серпня, міністр оборони Грузії Іраклій Аласанія зробив заяву з приводу того, що не вважає розслідування серпневої війни 2008 року політичним вивченням питання. Дана заява була зроблена на тлі коментарів, які дав екс-представник НАТО і США Курт Вокер у своєму інтерв’ю грузинським ЗМІ, де той говорив про правомірність проведення розслідувань у зв’язку з подіями серпня 2008 року.

 «Повторю ще раз, що вивчення подій 2008 року не є політизованим. Питання не полягає в тому – хто почав війну? На це давно вже дали однозначну відповідь. Це була агресія Росії проти суверенної демократичної держави. Але вивчення даного питання нас цікавить тільки з метою неповторення подібного в майбутньому. Щоб у майбутньому ми змогли оберігати життя наших солдатів, керуючись вірною стратегією і тактикою», – сказано в заяві Аласанія.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 Екс-представник Курт Вокер у своєму інтерв’ю грузинським ЗМІ заявив, що метою нового розслідування повинно бути встановлення скоєних помилок для уникнення їх у майбутньому.

 «Слідством має бути встановлено, які були допущені помилки, які необхідно зробити процедури, щоб надалі у Грузії була досконала національна оборона», – сказав Уокер.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Серпнева війна 08.08.08 (відео):

За матеріалами: Грузия Онлайн

 

Читайте також: