fbpx
Спорт

У бігу на 10 тисяч метрів на ЧС у Москві переміг британець Мо Фара

 Британський бігун Мо Фара здобув перемогу на чемпіонаті світу в Москві на дистанції 10 тисяч метрів, показавши час – 27 хвилин 21,71 секунди. Дворазовому олімпійському чемпіону поступилися – ефіопський спортсмен Ібрахім Джейлан, який став другим, і кенієць Пол Тануі, що зайняв третє місце.

 Єдиний росіянин Євген Рибаков фінішував лише 25-м. За словами Рибакова, піднятися вище йому завадили проблеми зі здоров’ям.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 "Печінку схопило, в бік закололо, коли залишалося до фінішу кілометри чотири. Не знаю, в чому причина – може, душно. Та й рівень суперників був дуже високий, адже основна "п’ятірка" рвонула вперед прямо на старті, що не дуже характерно для таких забігів. Це і додало проблем зі здоров’ям", – сказав Рибаков після забігу.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 А ось відома тринідадська легкоатлетка Келлі-Енн Баптист викрита в застосуванні допінгу, і їй довелося знятися зі змагань і покинути Москву. Ще одна представниця Тринідаду і Тобаго, Семой Хеккет, також у зв’язку з допінг-пробою, добровільно виїхала з розташування збірної.

 За матеріалами: rus.ruvr.ru

Читайте також: